OBJECTIU DEL TREBALL

Aquest treball pretén acostar-se a la geografia de la regió dolomítica, des de la formació de la serralada fins al paisatge humà que la conforma en l'actualitat. La singularitat d'aquest treball, més enllà de la breu presentació que fem dels diferents aspectes, són els enllaços que podreu trobar en cadascun dels apartats.
Així l'ànim d'aquest bloc no és el de mostrar una informació exhaustiva, sinó el de posar en coneixement i alhora oferir la informació directament de les fonts que la publiquen, o de treballs universitaris complerts que sempre abarcaran, i seran capaços d'explicar millor allò al que nosaltres, per la naturalesa d'aquest treball, només ens podem aproximar.

4 - EL PAISATGE

Foto:Alba di Canazei, fons propi



El paisatge dels Dolomites és un dels grans atractius d'aquestes serralades. La seva morfologia modelada per una erosió diferencial permet visualitzar aquests fenòmens en les multiples formes que els diferents grups presenten, els especialistes i fins i tot el turista observador poden comtemplar les impresionants formacions tabulars amb verticals parets que descansen a les mitjanes alçades damunt d'unes grans tarteres que al seu torn acaben difuminant-se sobre els verds prats de les estretes i belles valls.Tot plegat conforma aquest paisatge únic que els amants de la muntanya no poden deixar de visitar.

Hem de dir també que la acció de l'home no ha estat inoqua i amb les seves activitats ha deixat una certa emprenta que es manifesta sobretot en els complexos turístics de les valls i accesos viaris i mecànics a les cotes mitjanes i elevades de les muntanyes on es desenvolupen esports d'hivern, no obstant aquestes infraestructures han estat fruit d'un procés lent en el temps, que ha estat bastant respectuós amb el medi natural i ha fugit de les masificacions que es donen en altres llocs dels Alps.

Si voleu podeu veure algunes fotos relatives a com s'aconsegueix una certa armonia entre el paisatge natural i l'urba http://www.bellunovirtuale.com/foto.html

Aquest enllaç ens duu a una galeria fotogràfica a dins la pàgina web oficial de Cortina d'Ampezzo

Aquestes circunstàmcies han animat al govern Italià a presentar una proposta per aconseguir el reconeixement dels Alps com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Per veure la presentació que en fa el grup de treball:


i l'enllaç al web de l'UNESCO on es descriuen els motius pels es que presenta la candidatura: